Начало/Новини/Кирил Киров със злато и нов рекорд

Кирил Киров със злато и нов рекорд

Кирил участва в International Shooting Competitions of Hanover. Състезанието по спортна стрелба се провежда от 2 до 12 май в Хановър (Германия).
На 7 май, след успешно представяне в квалификациите, при участието си на финала „AP Men Junior", Кирил се класира първи в дисциплина 10 м пневматичен пистолет. Златният му медал беше завоюван след оспорвана битка, и с нов национален рекорд в дисциплината - 239,1 точки, с които той подобри собствения си рекорд от 2018 г. (236.5 точки).

Кирил е начело на юношеския национален отбор на България по спортна стрелба от 3 години и е регистрирал последния национален рекорд за юноши - финал индивидуално (подобрен на това състезания), и на двата национални рекорда (квалификации и финал) за смесени двойки (в тандем с Мирослава Минчева).

Кирил Киров е член на Клуб 2017 на Фондация "Димитър Бербатов", финалист за Голямата награда за 2017 г. Участието в състезанието в Хановър му попречи да присъства на церемонията по връчването на ХI Годишни награди на Фондация "Димитър Бербатов" и да получи статуетката си на лауреат на Голямата награда за 2018 г.