Начало/Съобщения/Избрахме петимата MAGnificent Future стипендианти

Избрахме петимата MAGnificent Future стипендианти

Избрахме петимата MAGnificent Future стипендианти

Фондация „Димитър Бербатов“ и Manchester Airports Group избраха петимата MAGnificent Future стипендианти! След продължителен процес на кандидатстване и подбор, днес с радост съобщаваме техните имена. Това са:

Александра Митрева от Козлодуй – специалност „Уебдизайн и графична реклама“ в НБУ,
Василена Кръжева от Асеновград – специалност „Компютърни науки“ в СУ „Св. Климент Охридски“,
Емил Йорданов от Габрово – специалност „Компютърни науки“ в СУ „Св. Климент Охридски“,
Илия Първанов от София – специалност „Мрежови технологии“ в НБУ, и
Кристина Ковачка от Благоевград – специалност „Компютърно и софтуерно инженерство“ в ТУ – София.

Стипендиантите бяха излъчени сред десетки кандидати, като първоначално бяха оценени по документи, а впоследствие минаха най-успешно двуетапното интервю. За избора ключова роля изиграха мотивацията на кандидатите, нагласата им за приемане на предизвикателства, интересът им към ИТ индустрията и бъдещо развитие в тази сфера, както и защитеното желание за проактивно развитие и учене на нови неща всекидневно.
Учредителите на стипендията вярват в своя отговорен избор, както и в качествата на студентите и в тяхната амбиция да се стремят към максимума на своите възможности. Подкрепата – финансова и не само, е възможност те да постигнат повече и да стигнат по-далече.

Предстоят ни четири години "заедно", в които ще следим тяхното израстване. Освен дарител, в наше лице студентите ще имат ментори и приятели.
Предстои ни вълнуващо общо пътуване към чудесното бъдеще!

Стипендиантската програма “MAGnificent Future" е учредена през април 2019 г. и обявена на вниманието на бъдещи първокурсници през академичната 2020/2021 г. Тя е предназначена за 5-има талантливи студенти, на които да бъде предоставяна през целия период на тяхното бакалавърско обучение (4 академични години). Основните изисквания бяха българско гражданство, прием в техническа специалност в български университет и отличен английски език.
Предвидена е възможност стипендиантите да получат менторство от професионалист в съответната сфера от дигиталното поделение на MAG – MAG-O, които да им помагат през периода им на обучение. А също така (ако здравната ситуация позволява) и възможността да се присъединят към компанията на летен стаж или в програма за обучение на завършили студенти в MAG-O, или на опознавателна седмица в компанията.

Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от футболната звезда Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България. Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

Manchester Airports Group (MAG) е най-голямата британска компания за управление на летища, която обслужва близо 62 милион пътници годишно и осигурява маршрутни връзки до над 280 дестинации чрез повече от 70 авиокомпании.

MAG-O е дигиталното поделение на MAG, в което работят програмисти, софтуерни архитекти, специалисти по обработка на данни, дигитален маркетинг, технологии и разработване на продукти. MAG-O работи в посока глобално предоставяне на летищни услуги, специализираният дигитален офис е създаден с идеята да стимулира таланта и да развива култура, която се фокусира върху съвместната работа и иновациите. Основен приоритет на MAG-O и компанията-майка MAG е ангажиментът към общностите и създаването на нови възможности и работни места. MAG-O смята партньорството си с Фондация „Димитър Бербатов“ за ключов пример в тази насока.

Съобщения