Начало/Новини/Ивайла Михайлова взе първи награди

Ивайла Михайлова взе първи награди

От 25 до 27 август в Тутракан се проведе 22–рото издание на международния музикален конкурс „Речни ноти“. Деца и младежи от цялата страна се състезаваха в няколко вокални номинации.
Ивайла се класира на първо място с песен на български език. Тя взе участие и в категория „Песни от мюзикъли и филми“ и с въздействащото си изпълнение успя да добави още едно първа награда към своите призови отличия.
Финалът на конкурса се проведе след предварителна селекция - журито прослуша 178 записа и допусна до него едва 78 изпълнители. В Тутракан
5-членно жури с председател Хайгашод Агасян оценяваше с явно гласуване вокалните изпълнения и сценичното представяне на участниците, като на всяко пето изпълнение обявяваше своите индивидуални оценки.
И тази година присъственото издание на форума се превърна в истински празник на таланта и художественото творчество. Традиционно в Тутракан се срещат и мерят сили изпълнители от изявени певчески школи. В програмата беше включена работа на децата с млади и талантливи ментори, , разпределени в три отбора, чиято задача беше да разучат песен, която да представят в деня на награждаването. Беше проведен и майсторски клас на тема „Качества, които носят успех на артиста“.
Ивка заслужи правото да участва в галаконцерт на лауреатите, по време на който се състоя официалната церемония по награждаването. С вълнуващо изпълнение на песента „Memory“, тя завладя отново публиката и журито.
Своето високо ниво на вокална подготовка Ивка дължи на вокалния си педагог - г-жа Елена Карабельова, ръководител на студиото за вокално обучение „Зонели“ - гр. Добрич.

Ивайла е горд член на Клуб 2022 на Фондация „Димитър Бербатов“.