Начало/Новини/Никола Кацарски с награда за компютърна рисунка

Никола Кацарски с награда за компютърна рисунка

На 21 октомври бяха официално обявени резултатите от Националния конкурс за детска рисунка и фотография "Морето не е за една ваканция" - Бургас. Никола бе удостоен с второто място на раздел "Компютърна рисунка". Той силно впечатли журито с колорита на творбата си и оригиналността на нейната идея. Компютърната му рисунка засяга проблема със замърсяването на Черно море, нуждата от рециклиране и прави препратка към картината на Мунк "Викът". Наградата е особено ценна за Никола, тъй като той е изцяло самоук в областта на компютърната графика. Едва 11-годишен, той е и най-малкият в във възрастовата група, в която се състезава.
Конкурсът е част от Календара на МОН за изяви по интереси и съпътства програмата на Община Бургас за отбелязване на 31 октомври - Международният ден на Черно море.
Изминалата седмица беше изключително успешна за Никола. Той завоюва още три призови отличия: първо място в XIII Международен конкурс за рисунка "Обичам моята родина" - София, второ място (Diamond Artist Award) в Международния конкурс "Sparkling Imagination" - Индия, и второ място в раздел "Фотография" на XIV Международен конкурс "Аз обичам Черно море" - Несебър.
Никола е ученик в VI клас на НУИ "Панайот Пипков" - Плевен. Той е горд член на Клуб 2018, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов".