Начало/Новини/Ясен Бонев с бронзов медал

Ясен Бонев с бронзов медал

Ясен Бонев спечели третото място на престижния и изключително силен средиземноморски турнир по плуване в открити води “COMEN Cup”. Той се проведе на 2 и 3 октомври в Ларнака (Кипър). Участие взеха 96 от най-добрите състезатели от 9 държави: България, Гърция, Израел, Испания, Италия, Кипър, Мароко, Франция и Хърватия.
Ясен участва в дистанцията от 5000 метра, като преплува разстоянието за време 1:00:39.09. С много силен финален спринт, той успя да се пребори за бронзовото отличие. Ясен е единственият плувец в България, роден 2006 г., който покри държавните нормативи и придоби правото да представлява България на международни състезания по плуване в открити води за 2021 г.
Състезанието се организира от плувната федерация на Кипър, съвместно с Международната средиземноморска конфедерация (COMEN) и Европейската плувна лига (LEN).
Ясен е многократен държавен шампион и медалист по плуване. Ученик в Първа езикова гимназия – Варна, и член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на фондация „Димитър Бербатов“, стипендиант на фондацията за 2020 г.