Начало/Новини/Ясен Бонев се пребори за нови републикански титли

Ясен Бонев се пребори за нови републикански титли

Общо 10 са отличията, които заслужи младият шампион на завършилото Държавно лично отборно първенство по плуване за юноши и девойки младша възраст на 50-метров басейн. От 24 до 26 юли в Благоевград се състезаваха 452 плувци от 48 клуба. В силната конкуренция на най-добрите в страната, Ясен стана безапелационен републикански шампион на 200 м, 400 м и 1500 м свободен стил и 200 м съчетано плуване, а на 400 м съчетано плуване взе сребърен медал.
Състезателят на КПС „Астери“ – Варна, се бори с хъс и невероятна воля за победа във всички избрани дисциплини и поведе отбора на момчетата в 3 щафетни финала. На щафетата 4х100 м свободен стил те спечелиха вицешампионска титла. Но на 4х100 м съчетано плуване и 4х200 м свободен стил момчетата не дадоха шанс на друг и спечелиха шампионските титли със спиращи дъха надпревари. Най-впечатляваща бе победата на щафета 4х100 м съчетано плуване, където Ясен на последния пост изпревари своите конкуренти с феноменален финален спринт и вдигна публиката на крака.
Спечелените от Ясен медали допринесоха отборът на неговия клуб да спечели шампионската титла в класирането на момчета и вицешампионската в генералното класиране. Лятното държавно първенство е най-важният форум за младите състезатели на България от календара на Българската федерация по плувни спортове.
Ясен е ученик в СУ „Гео Милев“ – Варна, и член на Клуб 2017, Клуб 2018, и Клуб 2019 на Фондация „Димитър Бербатов“.