Начало/Новини/Ясен Бонев – най-добрият в международен турнир

Ясен Бонев – най-добрият в международен турнир

От 28 февруари до 1 март в Бургас се проведе Националният плувен турнир "Акулите". При силната конкуренция на най-добрите състезатели от България, Ясен стана безапелационен шампион в дисциплините 50 м, 100 м и 200 м свободен стил, както и на 200 м съчетано плуване. Спечелените от него медали допринесоха отборът му - КПС „Астери“ (Варна) да заеме третото място в класирането при мъжете и третото място в комплексното класиране. В индивидуалното класиране той получи наградата за най-добър състезател за силния си резултат на 200 м свободен стил (време 2:04.19 и 554 точки).
Ясен, който е в категорията юноши младша възраст (13-14-годишни), беше включен и в мъжката щафета на своя отбор. Той се бори с хъс и огромна воля за победа в щафетните надпревари, и допринесе за сребърните медали на 4х50 м свободен стил, и бронзовите на 4х50 м съчетано плуване.
Пролетният форум в Бургас е първото важно състезание от новия плувен сезон на Българската федерация по плувни спортове. Участие взеха над 650 плувци от 36 клуба от страната.
Ясен е ученик в СУ „Гео Милев“ – Варна. Член е на Клуб 2018 на Фондация „Димитър Бербатов“ и очаква одобрение за Клуб 2019.