Начало/Новини/Яна Драгнева завоюва злато

Яна Драгнева завоюва злато

На 29 и 30 април в София се проведе осмото издание на Международната младежка олимпиада за музика и танц. Във вече утвърденото състезание взеха участие над 130 състезатели - представители на елитни клубове от България и Сърбия.
Яна се включи в стил "Dance Gymnastics". Изпълението й, по музиката на Jailhouse Rock, беше високо оценено по сложност, хореография и техничност, и заслужено взе първо място и златен медал в категория Premier. Състезанието беше придружено с много емоции и вълнения за всички участници. То е от календара на Балканския алианс - Белград, и е организирано от Българската федерация по чирлинг и Академията за музика и балет - Белград. Съдиите тази тази година бяха от националната Софийска опера и балет: Сара Нора Кръстева - балет директор, Марта Петкова - прима балерина, и Трифон Митев - премиер солист.
За Яна април започна със сребърен медал на Sofia Dance Fest 2022. Годината се очертава много наситена откъм състезания както на територията на България, така и на Европа. Яна тренира усилено и ежедневно, упорито преследвайки всяка победа.