Начало/Новини/Четири награди за братя Чиколови

Четири награди за братя Чиколови

Георги и Радослав станаха лауреати на награди на VI Национален конкурс за пианисти "Мила Михайлова“. Той се проведе на 30 и 31 октомври във Варна.
Георги спечели първа награда в най-голямата група, където надпреварата бе в два тура. Негова стана и наградата на Радио "Варна". Радослав извоюва втора награда във втора група, където беше най-малкият участник. Братята се изявиха заедно в категория "Клавирно дуо", където спечелиха втора награда, при неприсъдена първа.
Шестото издание на конкурса се отличи с рекорден брой участници. Журито беше водено от големия български пианист Людмил Ангелов, почетен професор в НБУ. Конкурсът се състоя в концертното студио на Радио "Варна" и концертната зала на НУИ "Добри Христов“ при стриктно спазване на мерките за сигурност в условията на COVID 19. Всички изпълнения на участниците можеха да бъдат проследени в реално време на YouTube канала на радиото.
Георги е на 17 г., а Радослав - на 12 г. Те са ученици в НУМТИ „Добрин Петков“ - Пловдив, в класа по пиано на изтъкнатия музикален педагог Светлана Косева. Те са членове на Клуб 2014, Клуб 2015, Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018 и Клуб 2019 на Фондация "Димитър Бербатов". Георги е финалист за Голямата награда за 2014 г.