Начало/Новини/Четири медала за Преслава Добрева от световното първенство по Шоткан Карате До

Четири медала за Преслава Добрева от световното първенство по Шоткан Карате До

Точно два месеца след като навърши 12 г., на Преслава й се наложи да се съревновава във възрастова група до 14 г. На Световното първенство по шотокан карате до на WSF, проведено от 24 до 26 май в Букурещ (Румъния), представителката на сливенския КК "Цанев" за пореден път доказа, че за да побеждаваш, трябва сърце.
В категория „ката“, във втори кръг тя отпадна от победителката, но в последвалите тежки репешажи нямаше кой да й се опре - спечели всичките си срещи с 5:0 и грабна бронза. В опън категорията на „шобу ипон кумите“ (без отчитане теглото на участниците) още в първата среща сякаш нарочно жребият реши да срещне най-голямата и най-малката състезателки в категорията – Преслава (34 кг, 12 години), срещу румънката (68 кг, почти на 14 години). Битката не беше никак лека, но Преслава победи, и то с „ипон“ - бронзов медал и в тази категория. Последва и още един бронз - в категория „шобу ипон кумите“ до 43 кг. Във финала на „шобу санбон кумите“ до 43 кг, Преслава отстъпи на представителката на Молдова.
Равносметката от този световен форум, в който мериха сили 1513 участници от 36 държави, е 1 сребърен и 3 бронзови медала. И безкрайна признателност към треньорите: сенсей Димитър Червенпеев, сенсей Николай Колев и сенсей Николай Цанев.

Още незавърнала се, Преси започва да се готви за националния кръг на световнопризнатото... математическо  :) състезание - „Европейско кенгуру“, който ще се проведе в края на тази седмица. Преслава е сред 53-мата петокласници от цялата страна, класирани за националния финал с резултата си на областния кръг през март.