Начало/Новини/Хрисиана Славова с две награди за „гръмотевично“ изпълнение

Хрисиана Славова с две награди за „гръмотевично“ изпълнение

На 26 и 27 юни в кк Боровец се проведе V Международен конкурс за камерна музика и индивидуални изпълнители "Проф. Асен Диамандиев". Хриси спечели първа награда и наградата на Съюза на българските музикални и танцови дейци.
В конкурсната програма бяха включени произведения на Йозеф Хайдн, Уилям Гилок и Ференц Лист. Хриси впечатли авторитетното жури и организаторите на конкурса с изпълнение, по времето на което електричеството спря заради гръмотевична буря. За няколко секунди тя свири в абсолютна тъмнина, но запази самообладание, не прекъсна представянето си и завърши цялата програма под осветлението на мобилни телефони. Този инцидент не и попречи да се представи блестящо.
Това бе изключително емоционален момент за нейните родители, защотото другите родители, присъстващи в залата, любезно съдействаха и с телефоните си осветяваха клавиатурата, за да може да свири. Семейство Савови са им безкрайно благодарни!
Хриси бе поканена да свири на концерта на лауреатите, където представи „Трансцендентален етюд" No.1 до мажор "Прелюдио" на Ференц Лист.

Жури в отдел "Класика" за пиано и акордеон бяха изтъкнатите клавирни педагози проф. д-р Людмил Петков - председател, и членове проф. д-р Ростислав Йовчев и доц. д-р Зорница Попова. Конкурсът е в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Наскоро Хриси спечели първа награда и на International Moscow Music Competition, като пребори конкуренти от цял свят - Япония, Полша, Русия, Румъния, Германия, Словения, Унгария, Англия, Чехия, Китай, Великобритания, САЩ и др. Жури на Московския конкурс бяха изтъкнати руски педагози.

Хриси е член на Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов". Тя е ученичка в ІІІ клас на НУМТИ “Добрин Петков“ - гр. Пловдив, с преподавател по пиано Светлана Косева.