Начало/Новини/Хрисиана Савова беше отличена като „Изключителен млад талант“

Хрисиана Савова беше отличена като „Изключителен млад талант“

На 17 юли Хрисиана бе уведомена, че получава първа награда и специалната награда „Изключителен млад талант“ на поредното издание на МК "Grand Prize Virtuoso" - Залцбург (Австрия). Специалната награда се присъжда по препоръка на артистичният директор на конкурса на изпълнители със силна артистична индивидуалност и сценично присъствие.
Хриси е споделила с организаторите своя талант на млад пианист с онлайн участие в този конкурс. След успешното и представяне е поканена да изпълни Sonata in C major Hob XVI 35 (I.) на Joseph Haydn на церемонията по награждаването. Тя ще се състои на 30 август в известната "Wiener Saal Mozarteum" в родния град на Моцарт – Залцбург (Австрия).

В началото на годината Хриси спечели същите награди и на лондонското издание на конкурса и
получи покана да свири на червения роял на Sir Elton John в известната "Royal Albert Hall" в Лондон (Великобритания). Впоследствие се представи се успешно и в други - онлайн или присъствени, конкурси: МК "Best Chopin Performance" от поредицата "Great Composers Competitions", МК "eMuse" и  НК "Звукът на времето" - В. Търново.

Хрисиана е ученичка в НУМТИ „Добрин Петков“ - гр. Пловдив, с клавирен педагог Светлана Косева. Тя е член на Клуб 2019 на Фондация „Димитър Бербатов“.