Начало/Новини/Футбол с кауза: AllStars от бизнеса ще си оспорват купата на фондация „Димитър Бербатов“

Футбол с кауза: AllStars от бизнеса ще си оспорват купата на фондация „Димитър Бербатов“

Фондация "Димитър Бербатов" учредява свой благотворителен турнир по минифутбол - All Stars за «Купата на бизнеса». В дебютното издание, което ще се проведе на терените на НСА на 8 и 9 октомври, участие ще вземат отбори, към които са отправени специални покани.
„Моята фондация вече 15-а година подпомага развитие в лицето на изявени български ученици. Бих искал тази кауза да е близка на цялото общество, включително и на българския бизнес. Самата фондация също се стреми да се развива, като създава нови устойчиви проекти. Нашето фондонабиране обичайно е свързано с активности, които ние създаваме и организираме с подкрепата на съмишленици. Тази година решихме да се обърнем към силния и социално отговорен бизнес в България - този път не само с идеята да работим заедно за бъдещето на изявените млади таланти в страната ни, но и паралелно да се позабавляваме. Амбицирани сме купата, която аз ще връчвам на победителя, да стане престижен трофей, който всеки лидер на фирма ще иска да има в кабинета си. Досега през годините многократно сме получавали подкрепата на различни компании, сред които са и някои от поканените. Благодаря на всички, които потвърждават участие!” - заяви за dir.bg Димитър Бербатов, и пусна специално видеообръщение в своите канали, с което обяви официално турнира.
Dir.bg са медийният партньор на събитието, а домакин на надпреварата ще бъде Националната спортна академия „Васил Левски“. Отборите участници ще премерят сили на 8 и 9 октомври. Участниците ще бъдат разделени в предварителни групи, а след изиграването на мачовете помежду им, всички отбори ще продължат и в мачовете на директни елиминации.
„Турнирът е замислен като ежегоден футболен празник за бизнеса, който работи на светло, който обича футбола и който е социално отговорен. Той предвижда участие на всички компании в България - български и чужди, големи и не толкова големи, които имат отбори по минифутбол с участието на техни служители, които харесват каузата на Фондация „Димитър Бербатов“ и са готови да я подкрепят. Защото това не е турнир, в който участниците вземат – това е турнир за участници, които дават. За Фондация „Димитър Бербатов“ ще бъде радост да събере всички тези компании, да създаде неформални връзки между тях и да ги включи в благородна надпревара“, обясни Димитрина Ходжева – изпълнителен директор на фондацията.
AllStars уикендът на открито е замислен не само като спортна надпревара за отборите с оспорвани мачове за «Купата на бизнеса», а и като празник, в който могат да се включат техните семействата и колеги, за да споделят емоцията.
Поканени ще бъдат и децата и техните близки от Клуб 2021 на фондацията. В рамките на събитието Димитър Бербатов ще връчи годишните награди на най-добрите през 2021 година в изкуствата, науките и спорта.
При успешно първо издание на турнира, събитието ще стане ежегодно и предварително ще се провежда в повече български градове, вече не само по покана.