Начало/Новини/Флейтистката София Иванова с първа награда за пеене

Флейтистката София Иванова с първа награда за пеене

В навечерието на Деня на народните будители излязоха резултатите от проведения през октомври в София ХII Международен музикален и танцов конкурс “Пиленце пее”. В периода 7-22 октомври в него взеха участие стотици участници от цялата страна. Нашата флейтистка Софи се състезава в категорията... "Пеене". При това във възрастовата група до 17 г. включително, а тя е на 14 г.
Журито в състав доц. д-р Бинка Добрева, Янка Рупкина и други легендарни имена от фолклора, отличиха Софи с първа награда. Това е отличие над призовите места. На Софи бе присъдена стипендията на името на великата Надка Караджова. След блестящото ѝ представяне с две български песни, журито я поздрави за прекрасната интерпретация и за вокалната техника! Преподаватели на Софи по пеене са Мария Жекова и Роберта Мателли, а на пиано и акомпанира Снежи Абрашева.
Наскоро Софи беше отличена в родната си Варна с наградата “Най-млад талант с принос в съхранението на културно-историческото наследство на България”. До края на годината й предстоят няколко солистични участия с оркестър, за които тя се подготвя усилено.

Софи е член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2021 и Клуб 2022 "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов". Финалист за Голямата награда за 2019 година.