Начало/Новини/Флейтистката София Иванова отново с първи награди за пеене

Флейтистката София Иванова отново с първи награди за пеене

Първият ден на декември донесе на Софи първа награда (над призовите места) и първо място в IX Национален музикален и танцов конкурс “Звезден сблъсък”.
Софи се състезава в номинацията “Рождествени и новогодишни песни” и категорично изпревари призовите места с първа награда за своето изпълнение на “Aве Мария” на Шуберт. В номинацията “Песен от мюзикъл или филм” тя изпълни “Think of me” от мюзикъла “Фантома от операта” и се класира на първо място. След церемонията журито с председател Маргарита Хранова поздрави Софи за завладяващите й изпълнения.
Конкурсът се провежда ежегодно във Велико Търново и е включен в културния календар на Министерството на културата. От 1 до 3 декември в старата столица се събраха стотици участници, за да премерят певчески и танцови сили. Софи е благодарна на своите преподаватели по класическо пеене Мария Жекова и Роберта Мателли. Това бе последният конкурс, в който тя участва през 2023 г.

Сега на Софи ѝ предстоят множество концерти, в които ще бъде солист. С нетърпение очаква този с Представителния духов оркестър на военноморските сили на Република България и маестро Георги Зайранов, където беше поканена като солист с флейта. Той ще се проведе във Фестивалния и конгресен център във Варна.
Софи е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2021 и Клуб 2022 на Фондация “Димитър Бербатов”. Финалист за Голямата награда за 2019 г.