Начало/Новини/Филип Ангелов взе награда от МК “Млади виртуози”

Филип Ангелов взе награда от МК “Млади виртуози”

От 3 до 8 юни в София се проведе престижният международен клавирен конкурс "Млади виртуози". Филип се състезава в групата до 16-годишни, което го изправи срещу участници, по-голямата част от които бяха с 4-5 години по-големи от него. Той беше най-малкият участник в конкурса, оспорвана конкуренция му бяха млади пианисти от всички краища на света, но успя да се пребори за третата награда. Така Филип взе участие в концерта на лауреатите, който се състоя в Камерната зала "България", където представянето му предизвика дълги аплодисменти на публиката и журито.
Изданието за 2023 година беше посветено на 100-годишнината от рождението на изтъкнатия клавирен педагог Лидия Кутева. Това е единственият български конкурс, член на Европейската асоциация на младежките международни конкурси. Конкурсът беше на изключително високо ниво, а имената на музикантите в международното жури, впечатляват: проф. Павлина Доковска (САЩ), проф. Владимир Валяревич (САЩ), проф. д-р Илия Чернаев (България), проф. Катаржина Попова-Зидрон (Полша) и др.

Филип е ученик на Милка Митева, петокласник в НМУ "Любомир Пипков" - София. Той е горд член на Клуб 2022 на "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".