Начало/Новини/Тодор Тодоров свири за първо място

Тодор Тодоров свири за първо място

На 22 април в Чирпан се проведе Националният конкурс за акордеонисти "Веселин Джанкардашлийски". Тодор се представи с две произведения - "Хармоника полка" на Хайнц Мунсониус, и "Милева ръченица" на Иван Милев. Той успя да накара журито да му присъди първото място в неговата група.
Конкурсът е посветен на един от доайените на акордеонната школа в България - Веселин Джанкардашлийски. Експертно жури с председател Красимир Къшев - директор на НУМСИ "Христина Морфова" (Ст. Загора), оценяваше участниците.
Предишния ден Тодор взе участие в XXI Национален музикален фестивал "Фолклорен изгрев" - Варна. Той се представи с две фолклорни произведения и спечели първо място в направление "Инструменталисти". Април започна успешно за него още на 8-и и 9-и, когато взе първа награда на II Национален фолклорен фестивал за инструментални изпълнители на българска народна музика "Потомци".
Тодор е възпитаник на клас „Акордеон” към музикалната школа на НЧ „Йордан Йовков - 1870 г.” в Добрич. Негов преподавател е Деян Дженков.
Тодор е горд член на Клуб 2022 на "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".