Начало/Новини/Стартираме ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ „Всяко дете – „в клас“

Стартираме ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ „Всяко дете – „в клас“

Както всички знаем, при наложилата се физическа изолация по време на здравната криза с Ковид 19, училищата провеждаха дистанционно обучение. С идеята, че част от децата не разполагат с нужната техника, за да "присъстват" в учебния процес, Фондация „Димитър Бербатов“ стартира дарителска кампания за закупуване на лаптопи за ученици. Целта е да има колкото е възможно по-малко деца, лишени от достъп до обучение във времена на бъдещи ситуации, налагащи карантина. Кампанията няма нищо общо с даренията на техника, която прави МТСП, освен че съвпадат по време!

*Кампанията ще бъде успешна и ще се реализира, ако фондацията събере общо стойността на минимум 5000 USD от минимум 40 отделни дарители.

*Даренията могат да се получават единствено и само на следната платформа:

http://goto.gg/47581

*Колкото повече средства се съберат, толкова повече компютри ще се закупят. Фондацията ще дублира всяко дарение до набирането на 5000 USD (т.е. след събирането на тази сума, ще добави същата сума към набраните средства).

*Фондацията няма да дарява таблети, а лаптопи с лицензиран софтуер, за да могат учениците не само да сърфират, но и да създават съдържание и да усъвършенстват уменията си за работа на компютър.

*Фондацията няма да дарява на Центрове за настаняване от семеен тип, а на ученици, които живеят със семействата си, но тези семейства са материално затруднени.
Кампанията ще набира средства до 26 юни 2020 г., след което, ако е приключила успешно, ще отчете колко броя лаптопи ще може да купи и ще обяви критериите, по които ще избере нуждаещите се от тях. Целта е към началото на новата учебна година лаптопите да са на разположение за работа на своите притежатели.