Начало/Новини/София Иванова стана абсолютен победител

София Иванова стана абсолютен победител

На 6 декември бяха обявени резултатите на VI Международен флейтов конкурс “A tutto flauto” 2022, който се проведе онлайн от 3 до 5 декември.
Софи, която наскоро отпразнува 14-ия си рожден ден, участва в по-голяма възрастова група - до 16-годишни включително. Представи се с виртуозна пиеса на Пиетро Морлаки, която беше оценена с максимален брой точки - 100, от 7-членно международно жури флейтисти, с председател Петер-Лукас Граф. Максималният резултат на София е единствен за всички наградени участници - във всички категории и възрастови групи в конкурса.
Огромните благодарности на Софи са към нейния дългогодишен преподавател по флейта Николай Йорданов, към акомпаниатора й Иво Бонев, към НУИ “Добри Христов” - Варна, за предоставената възможност за записи в Концертната зала на училището, и към професора по флейта Луиза Селло - за безценните й съветите за конкурса, както и за времето, което и отделя!
Софи е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов", финалист за Голямата награда за 2019 година.