Начало/Новини/София Иванова се класира над първите места

София Иванова се класира над първите места

Флейтистката спечели безапелационно първата награда - над призовите места при духовите инструменти, в XI Международен конкурс за вокална и инструментална музика “Звукът на времето”. Конкурсът се проведе във Велико Търново от 17 до 19 май и за поредна година събира млади инструменталисти и певци от страната и чужбина.
Софи завоюва еднолично първата награда със спечелени максимален брой точки. Председател на авторитетното жури бе проф. д-р Борислава Танева. Конкурсът е включен в културния календар на Министерството на културата.
В седмиците преди конкурса Софи имаше честта и удоволствието да бъде солист на Симфониета "Шумен" с диригент м. о. Любо Александров, където свири “Тарантела” за флейта, кларинет и оркестър на Сен-Санс. Както и солист флейта на Разградската филхармония под диригентската палка на м. о. Борис Тодоров. Тя изсвири I част на Концерт за флейта и оркестър на С. Меркаданте.
Сега Софи се готви активно за два концерта в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - гр. Варна, на които отново ще бъде солист с флейта. След тях ѝ предстоят майсторски класове и други конкурси.
Софи е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2021, Клуб 2022 и Клуб 2023 "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов". Финалист за Голямата награда за 2019 г.