Начало/Новини/София Иванова заслужи първа награда в международен конкурс

София Иванова заслужи първа награда в международен конкурс

Софи изпрати топлия месец октомври със заслужена първа награда. VII Международен флейтов конкурс, проведен във Варна от 28 до 30 октомври, е единственият по същността си - само за флейтисти. Присъстваха участници с изпълнения на живо, други се включиха онлайн. София се представи блестящо с изпълненията си на живо! Журито бе с председател композитора Филип Павлов и членове: проф. Романо Пучи (Първа флейта в оркестъра на "Ла Скала" и професор в музикалната академия на "Ла Скала"), проф. Чакаторе (Италия) и проф. Владимир Кудря (Русия).
Веднага след конкурса се проведе и майсторски клас по флейта при проф. Пучи, в който Софи не пропусна възможността да се включи.
София е в VIII клас на НУИ ”Добри Христов” - Варна, в класа по флейта на Николай Йорданов. Тя винаги изказва огромна благодарност към своя преподавател, както и към дългогодишния си акомпанятор Иво Бонев! За нея съвременни будители са всички хора, които срещаме по пътя си, и които посаждат в нас зрънцата на знанието, на свободолюбието и на творческото вдъхновение!
Софи е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов". Финалист за Голямата награда за 2019 г.