Начало/Новини/Самуел Соломон е втори в престижен конкурс

Самуел Соломон е втори в престижен конкурс

Между 3 и 15 юли се провежда престижният Международен конкурс за китаристи "Altamira". Поради извънредната обстановка в целия свят във връзка с пандемията, организаторите провеждат издание 2020 виртуално.
При изключително високо ниво на участниците и оспорвана конкуренция, 11-годишният Самуел завоюва второ място в групата до 12 г. и достойно защити високото ниво на българската китарна школа. Самуел се представи с изпълнение на произведения от Бах, Вила-Лобос и Тороба, с които впечатли авторитетното международно жури, съставено от китаристи и преподаватели по китара от Китай, Австралия, Словения и САЩ. До финала в неговата група бяха допуснати 16 китаристи от Китай, Тайланд, Русия, България, Австралия, САЩ, Коста Рика и Колумбия. Тази година участие в конкурса взеха общо 192 китаристи от 5 континента, които се състезаваха в 3 възрастови групи.
Самуел е ученик в класа на Христо Нешев в НМУ "Любомир Пипков" - гр. София, и младши студент в класа на проф. Хуберт Кепел в International Koblenz Guitar Academy - Германия.
Самуел е член на Клуб 2018 и Клуб 2019 на Фондация „Димитър Бербатов”, Лауреат на Голямата награда за 2018 г.