Начало/Новини/Първо място за Карита Тодорова

Първо място за Карита Тодорова

На 14 май в Обзор се проведе първото издание на международен конкурс за класически, модерен и характерен танц - “Танцуващите вълни на Обзор“. На конкурса се явиха деца от цялата страна. Състезателите бяха разделени на професионалисти (деца, обучаващи се в балетни училища) и аматьори (деца от школи и общински центрове).
Карита, която е на 11 години, се състезава във възрастовата група 11-13 г. на категория "професионалисти". Тя представи "Вариация на Лиза" от балета "Зле опазеното момиче" и завоюва златен медал в индивидуалната надпревара в стил "Класически балет". Отличието е важно за Карита, тъй като с това участие тя направи градация на представянето си от конкурса "Plovdiv Open - Дъга от таланти" през април в Пловдив, където завоюва второ място.
Конкурсът се провежда под егидата на Община Несебър. Почетно жури беше проф. Хикмет Мехмедов, носител на орден „Стара планина“ – първа степен, главен балетмайстор на Бургаската опера и преподавател по балетна режисура в Академията за музикално и танцово изкуство - Пловдив.
Това е трето индивидуално призово класиране за Кари в последния месец и половина. Тя се развива под вещото ръководство на балетния си педагог Десислава Стойнешка
Карита е член на Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов".