Начало/Новини/Първа награда за Хрисиана Савова

Първа награда за Хрисиана Савова

На 26 октомври бяха обявени резултатите от финалния кръг на престижния музикален конкурс IMF PARIS 2020. Пианистката Хрисиана Савова спечели първо място.

Първият - полуфинален кръг, беше организиран онлайн. Предвариелно беше упоменато, че за финалите ще се класират не повече от 5-6 деца. Хриси беше едно от допуснатите до финалния кръг.
Втората фаза на конкурса бе предвидена да се състои на 24 октомври в зала Berlioz Auditorium in Paris/Courbevoie. За жалост ситуацията с Ковид 19 във Франция през последната седмица излезе извън контрол и се наложи ограничение в пътуването и невъзможност за реализирането на присъствен конкурс в Париж. Финалистите трябваше да направят видео запис на своята програма. Хриси представи Frederic Chopin - Nocturne No21 in C Minor Op Posth, Jean Henri Ravina - Etudes Harmonieuses Op. 50, No22 3. и Vasil Kazandzhiev - Еtude. За което беше удостоена с първа награда.

Това беше третото издание на конкурса и в отговор на световната пандемия с Ковид 19 артистичните директори в лицето на Светлана Еганян и Филип Раскин използваха мотото на Леонард Бърнстейн: „Това ще бъде нашият отговор: да правим музиката по-интензивна и по-красива по-отдадено от всякога."

Хриси е ученичка в ІІІ клас в НУМТИ "Добрин Петков" - Пловдив, в класа по пиано на Светлана Косева. Член е Клуб 2019 на Фондация "Димитър Бербатов".