Начало/Новини/Първа награда за Самуел Соломон

Първа награда за Самуел Соломон


От 21 до 24 юни в Силистра се проведе второто издание на международния китарен фестивал “Дунавски струни“. Форумът даде сцена на над 50 музиканти в 2 основни направления – класическа и електрическа китара.
Самуел участва с изпълнение на "Алеманда" от BWV 1008 на Й. С. Бах и с "Анданте Сантиментале" от Хосе Виняс. 5-членно международно жури оцени 10-годишния третокласник най-високо сред всички участници в групата до 11 г. включително.
Сред членовете на журито бяха Дарко Багески – преподавател по китара в консерваторията в Скопие и Цветан Недялков – преподавател по китара в Националната музикална консерватория в София. В рамките на фестивала Самуел взе майсторски клас от виртуоза Багески.
Това е третата първа награда, която младият музикант спечели през месец юни след първото място на North International Music Competition 2019 и на The Muse Competition 2019.
Самуел е ученик в НМУ "Любомир Пипков" - гр. София, в класа на Христо Нешев. Той е член на Клуб 2017 и Клуб 2018 на Фондация „Димитър Бербатов“. Лауреат на Голямата награда за 2018