Начало/Новини/Първа награда за Калина Десподска

Първа награда за Калина Десподска

На 15 август в Хисаря се проведе VІІІ Национален конкурс "Петнадесет лалета". Тази година певческата надпревара протече при различни условия - за да се участва в присъствения етап, трябваше да се премине през онлайн кастинг. Там се изпълняваше песен, задължително от репертоара на Мими Иванова и Развигор Попов, или по стихове на Живко Колев. На кастинга Калина се представи с песента "У дома" на Мими Иванова, и с нея бе класирана на второ място, което и даде право да продължи участието си на присъствения финал.
В Хисаря тя завоюва първото място и аплодисментите с песента на Роберта "Нека сме различни", подготвена с вокалния и педагог Георги Янков. Конкуренция и бяха допуснатите до финал в нейната група 17 деца. Конкурсът се проведе на открито в летния театър на града, а журито бе съставено от изтъкнати певци, композитори и аранжори, под председателството на звездата на българската естрадна песен Мими Иванова - почетен гражданин на Хисаря.

Калина е горд член на клубовете на Фондация "Димитър Бербатов" за 2016, 2017, 2018 и 2019 година. Родена е във Велинград през 2006 г. и се занимава се с музика от 6-годишна.