Данониада

„Данониада“ e единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от „Данон - Сердика“ АД, съвместно с Фондация „Димитър Бербатов“.

Националният детски футболен турнир „Данониада“ стартира в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. и в него участват повече от 1000 ученически отбора от цялата страна.

Огромното желание, с което децата се включват в турнира, дава ясен сигнал на организаторите за необходимостта от продължаване на този социален проект. Благородната инициатива на българската „Данон Сердика” АД се посреща възторжено и в централата на компанията в Париж.

Така през 2000 г., по модела на българската

„Данониада“, е организирана и първата Международна купа „Данон“ с участието на 8 отбора. От тогава до днес проектът набира все по-голяма популярност, а на международните финали със статут на световно първенство се срещат отбори от около 40 държави.

Международна купа „Данон“ е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12-годишна възраст, а патрон на международния турнир е световноизвестният футболист Зинедин Зидан.
От 2008 г. патрон на „Данониада“ е най-успешният български футболист – Димитър Бербатов.

Подкрепата на футболните звезди е още един стимул за милиони деца по света да повярват в мечтите си и да ги реализират!

Play Football, change the Game!

Актуални проекти