Начало/Новини/Призово класиране за Карита Тодорова

Призово класиране за Карита Тодорова

На 19 и 20 ноември във Варна се проведе XXIV Национален конкурс "Празник на танца". Карита взе участие в първия състезателен ден с два танца в стил класически балет - вариация на Лиза от балета "Зле опазено момиче" и вариация Пицикато от балета "Арлекинада", която беше показана пред жури и зрители за пръв път.
Според регламента се награждава танца с по-висок брой точки, независимо че е възможно и двете вариации да са достигнали резултат за призово класиране. Така Кари беше класирана на второ място с вариация на Лиза.
След приключване на състезанието Карита посети майсторски класове по съвременни и характерни танцови техники и неокласика, водени от съдиите Филип Миланов, Антоанета Алексиева и Ралица Кавалджиева, където получи ценни уроци и насоки за развитието си в сферата на танца.
Конкурсът за класически балет, съвременни танцови техники, характерни и акробатични танци е в календара на Министерството на културата. Той беше първият присъствен за Кари след успешното лято, когато тя, освен че посети балетна академия, се яви с онлайн участие на международния конкурс "International Art Days in Italy". Там тя стана Лауреат I степен и получи една от петте стипендии за безплатно участие в международния конкурс “We Dance St. Petersburg” 2023 в Санкт Петербург (Русия).
Карита е шестокласничка в НУИ "Добри Христов" - Варна, със специалност "Класически танц". Тя е горд член на Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов".