Начало/Новини/Поредно отличие за Никола Кацарски в национален конкурс

Поредно отличие за Никола Кацарски в национален конкурс

На 28 октомври официално бяха оповестени резултатите от XIX Национален конкурс "Златна есен - плодовете на есента" - Севлиево'22. В оспорвана конкуренция Никола спечели второ място в раздел "Рисунка". Той е едва 11-годишен и беше най-малкият участник в своята възрастова група - ВГ V - VII клас, което прави постижението му значимо за него. Компетентното жури оцени високо живописната колоритна и оригинална творба на Никола - "Гроздобер", изпълнена в акварелна техника. Основната идея, заложена в рисунката му, е представянето на България като държава с традиции в отглеждането на земеделски култури и прибирането им, както и възпяването на красотата и даровете на есента.
Творческият конкурс ежегодно е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси. В изданието за 2022 година участваха 821 рисунки, 104 творби на приложното изкуство и 110 литературни произведения. В надпреварата се включиха деца творци от 100 школи, клубове, училища, читалища и самостоятелно участващи творци от 25 области от цяла България.
Никола е ученик в VI клас на Национално училище по изкуствата "Панайот Пипков" - Плевен. Той е горд член на Клуб 2018, Клуб 2020 и Клуб 2021 на "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".