Начало/Новини/Пламена Зенова с нови призови класирания

Пламена Зенова с нови призови класирания

От 8 до 10 юли на конната база "Фригопан" в град Пловдив се проведе тридневно състезание по обездка, което е част от спортния календар на Българската федерация по конен спорт. Състезанието беше Държавно първенство по обездка в клас "Л", група "Б" и аматьори, със съпътстващи турнири за клас Т, млади ездачи, клас "Н", 4-5-6-годишни коне, пони ездачи, юноши и девойки до 14 г. и юноши и девойки до 18 г. Контролно за Балканския шампионат по обездка.
Пламена успя да се представи добре и през трите дни. На 8 и 9 юли завоюва почетното второ място, а в последния ден, когато състезателите до 18-годишна възраст представяха свободните си стилове, тя и треньорката и Ваня Лазарова бяха заложили на съчетаването на по-сложни упражнения, което допринесе за спечелването на първото място.
Пламена ще бъде ученичка в десети клас през новата 2021/2022 учебна година в Национална търговска гимназия град Пловдив. И през лятна ваканция за нея няма почивка - сега е моментът да се наблегне повече на тренировките, за да съумее да се представи още по-добре на предстоящите състезания. В началото на август Пламена ще вземе участие в тренировъчен лагер по обездка, а веднага след приключването му е организирано двудневно състезание, на което състезателите да покажат какво са научили по време на лагера.