Начало/Новини/Отново първо място за Карита Тодорова

Отново първо място за Карита Тодорова

На 2 и 3 юли в Бургас се проведе издание 2022 на International Music Ballet & Dance Olympiad Grand Prix. Кари спечели безапелационно първо място с най-висок резултат в своята категория и втори в общото класиране в категория "Балет". Тя се състезава при професионалистите в най-горната категория - "Елит", която беше оценявана от международно жури в състав: Наталия Чернецкая (Русия) - педагог от балетна академия "Ваганова" и балерина в Държавната опера на Санкт Петербург, Сара Нора Кръстева - прима балерина на Софийската опера и балет, и Риолина Топалова - балетен педагог и хореограф в НУТИ (София) и АМТИИ (Пловдив).
Конкурсът се провежда под егидата на Балканския алианс и Академията за музика и балет в Белград (Сърбия). Карита участва в майсторски балетни класове по метода на Ваганова, проведени от членовете на журито. Това беше много полезно за нейното развитие, тъй като получи важни насоки и съвети.
В седмицата, предшестваща този конкурс, Кари се яви на първото издание на International Ballet Festival Varna с участници от България, Кипър, Румъния и Швейцария. Карита и съучениците й от НУИ "Добри Христов" - Варна, завоюваха първо място в стил балет и взеха участие в заключителния галаконцерт.
Кари е горд член на Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов".