Начало/Новини/Отлична Мария Касия в най-силните национални математически състезания

Отлична Мария Касия в най-силните национални математически състезания

На 21 април МОН публикува протоколите с окончателните резултати от две престижни надпревари - Пролетните математически състезания (ПМС) и националния кръг на Националната олимпиада по математика (НОМ).
В ПМС Мария Касия реши вярно всички задачи и постигна максималния резултат от 26 точки. Състезанието се проведе на 26 март и беше присъствено по области, но с национален координатор - за VII клас това беше МГ “Гео Милев” - гр. Плевен.
А на 15 април СМГ “Паисий Хилендарски” бе домакин на националния кръг на НОМ за VII клас. Там Мария Касия се класира на второ място. С максимален резултат в общинския кръг и първи резултат в областния кръг на олимпиадата, Мария Касия бе сред седемте ученици от VII клас, допуснати от Националната комисия за участие в последния кръг на това най-престижно състезание по математика.
Мария Касия е член на Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов". Финалист за Голямата награда за 2017 г., Лауреат на Голямата награда за 2018 г. и 2020 г.