Начало/Новини/Отличен Борис Петков на турнир за европейската купа

Отличен Борис Петков на турнир за европейската купа

От 18 до 22 април в България за първи път се проведе кикбокс турнир за Европейска купа - "Top Ten European Cup", от календара на Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO). В Пловдив взеха участие близо 2000 кикбоксьори от 21 държави.
Боби спечели първо място в стила "Лайт контакт" и трето в стила "Пойнтфайтинг" на категорията 37 кг - YC (10-12 г.). Той помогна на своя отбор "Стар Тийм" - София, да спечели европейската купа отборно при кадетите (10-12 г.).
Боби завърши 2023 г. като първи в официалната ранглиста на световната федерация в две категории, и като действащ световен и европейски шампион в категорията PF, CH до 36 кг. Въпреки очакваните трудности в новата за него възрастова група на кадетите през 2024 г., той се представя отлично и побеждава батковците. Боби още е на 9 години, но въпреки това от началото на 2024 г. той спечели призови места на всички състезания, в които взе участие: първо и трето място на турнир за европейската купа в Атина (Гърция), трето място на турнир за европейската купа в Загреб (Хърватска), и второ и трето място на турнир за световната купа в Йезоло (Италия).

Борис е член на Клуб 2022 и Клуб 2023 "Успелите деца на България" на Фондация „Димитър Бербатов“.