Начало/Новини/Никола Кацарски с най-високо отличие

Никола Кацарски с най-високо отличие

На 17 май бяха обявени резултатите от Националния конкурс за детско творчество „Детство мое – реално и вълшебно“, провел се в периода 16 януари - 29 април. Ученици от всички области на страната се конкурираха в три раздела - за рисунка, компютърна рисунка и есе.
С творбата си „Приятелство без граници“ Никола завоюва еднолично първото място в категория "Компютърна рисунка", І-ІV клас. Победата има изключително висока стойност за него, тъй като това е първата компютърна рисунка, която създава. В продължение на три месеца Никола съвсем сам разучава програмния продукт, с който реализира творбата си. До сега призовите му отличия от национални и международни конкурси бяха в раздели "Рисунка", "Литература", "Етнография" и "Фотография". Конкурсът е утвърден, организира се ежегодно от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и РУО - Ловеч. През 2021 г. творбите, взели участие в него, са над 1200.
Никола е четвъртокласник в ОУ “Васил Левски“ – гр. Плевен, негов художествен ръководител е Незабравка Кръстева. Той е член на Клуб 2018 и Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“.