Начало/Новини/Никола Кацарски с най-високото отличие на международен форум

Никола Кацарски с най-високото отличие на международен форум

На 24 май бяха официално оповестени резултатите от VII Международен културен форум "Велики Преслав - история на цял един народ", ежегодно провеждан в град Велики Преслав. На Никола бе присъдено еднолично първото място за неговата група в раздел "Приложно-декоративни творби и проекти". Компетентното 10-членно жури му го присъди за приложно пано, изработено чрез сухо плъстене на вълна. В колоритната си творба Никола пресъздаде Главната порта на крепостта Велики Преслав, на фона на изгряващото слънце. Форумът е в националния календар на МОН за извънкласни дейности на учениците.
Целият месец май беше успешен за Никола. Той бе удостоен със специалната награда на автора и организатора на VI Национален конкурс за рисунка и приложно творчество "Вяра и упование" - Русе, с почетна награда на журито на XIV Международен конкурс за детско творчество "Water Is Life" - Ню Джърси (САЩ), второ място в раздел "Фотография и късометражни филми" на X Международен фестивал "Българска душа на Святата земя" - Бат Ям (Израел).
Никола е ученик в VII клас на НУИ "Панайот Пипков"- гр. Плевен. Той е горд член на Клуб 2018, Клуб 2020, Клуб 2021, Клуб 2022 и Клуб 2023 "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".