Начало/Новини/Никола Кацарски пак е рисувал за първо място

Никола Кацарски пак е рисувал за първо място

На 16 юни бяха обявени резултатите на участниците в националния конкурс за детска рисунка "Нашата прекрасна Вселена", част от младежкия научен фестивал Hello Space|Bulgaria Calling 3.0. Никола е на първо място с живописната си творба "С любов от космическа оранжерия СВЕТ". Конкурсът се организира от Атлантическия клуб в България с партньорството на Space|STEAM Atlantic Cluster и Посолството на Америка в България. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 29 юни в София Тех парк по време на младежкият научен фест “Ало, Космос! Говори България!”, когато отличените деца ще могат да се разходят виртуално из CERN, както и да осъществят конферентна връзка със Суати Мохан, ръководител на операциите по насочване, навигация и контрол на мисията „Марс 2020“ в НАСА и да му зададат своите въпроси.

Същия ден Никола разбра, че е отличен със специалната награда на организаторите в раздел "Рисунка" на националния ученически конкурс за рисунка, фотография, презентация, есе и репортажна статия на тема "Ветеринарният лекар - лечител на човечеството" - Стара Загора. Творческата надпревара ежегодно е част от националния календар на МОН за изяви по интереси.

Никола е на 12 години, ученик в НУИ "Панайот Пипков" - гр. Плевен. Той е горд член на Клуб 2018, Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 на "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".