Начало/Новини/Никола Кацарски е еднолично първи

Никола Кацарски е еднолично първи

На 13 декември бяха официално оповестени резултатите от националния конкурс за народно приложно изкуство "От Коледа до Васильовден" - София. Никола спечели еднолично първото място в категория на направлението "Етнография" с приложната си творба "Коледари", изработена чрез сухо плъстене на вълна. Той бе пленен от тази техника за изработка преди година, от видео практики в Интернет. Разучава плъстенето съвсем сам, то му носи огромно удоволствие и радост. Във всяка своя плъстена творба Никола влага сърцето и душата си. Може би това е и причината всички негови приложни произведения, взели участие в творчески надпревари на национално и световно ниво, да бъдат наградени с най-високите отличия.
НК "От Коледа до Васильовден" се организира от Министерство на образованието и науката чрез Националния дворец на децата. Ежегодно е част от националния календар на МОН за изяви по интереси, включен е в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Никола е сред в този конкурс за четвърта година. Той е ученик в VII клас на НУИ "Панайот Пипков" - гр. Плевен.
Никола е горд член на Клуб 2018, Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".