Начало/Новини/Не 15 – 53 деца ще получат лаптоп!

Не 15 – 53 деца ще получат лаптоп!

Благодарение на успешна договорка с Lenovo България, на стойността на 15-16 лаптопа фондацията ще закупи 43, а компанията ще дари още 10. Признателни сме и на нея, и на всички малки дарители, които допринесоха за възможността да помогнем на 53 семейства по програмата "Всяко дете - "в клас" https://bit.ly/3j0mb77
Както повечето драматично добри новини, и тази е придружена от една не дотам добра: децата - ученици от VІІ до ХІІ клас, ще могат да получат своите машини не на 15 септември, а през ноември. Но сигурно ще се съгласите, че бройката си заслужава отлагането.
Молбите бяха оценявани комплексно и в избора бяха вземани под внимание не само доходите в семейството, но и успехът в училище, отсъствията, мотивацията. Избраните на тази база бенефициенти ще получат поименен ваучер за първия учебен ден, а самия лаптоп – при пристигането на устройствата в България.

Десетки молби ще останат неудовлетворени, за което искрено съжаляваме. Хиляди деца имат затруднения с достъпа до дистанционно обучение, затова кампанията остава открита за дарения http://goto.gg/47581  При всяка набрана сума, позволяваща да закупим още един лаптоп, ще дарим на №54 в класирането и така нататък…

Имената на 53-мата финално избрани ще обявим след допълнителни проверки по документите на предварително одобрените бенефициенти.

Даренията ще направим под условие - след края на учебната година учениците ще трябва да докажат наличност на лаптопа, както и да ни разкажат за резултатите, които са постигнали от работата си с него.