Начало/Новини/Международно признание за Елизабет Захариева

Международно признание за Елизабет Захариева

На 21 септември бяха обявени резултатите от проведения онлайн Международен вокален фестивал "Брилянтни гласове '2020" (Монте Карло - Монако).
Конкурсът протече в три кръга: Елизабет водеше по точки на първия етап, на втория беше с максимален резултат и на третия получи престижната Голямата награда на своята възрастова група. Тя участва с песента "I Have Nothing" на Уитни Хюстън.
Конкурсът е в календара на Световната асоциация на сценичните изкуства (WAPA). В него участваха над 300 вокалисти от 30 държави. Международното жури бе съставено от 36 изтъкнати професионалисти от 20 държави. На всеки от трите кръга участниците бяха оценявани от напълно различен състав на журито.
Така завърши успешният конкурсен сезон на възпитаничката на вокалния педагог Доротея Люцканова. Той й донесе победи и награди от международни фестивали в САЩ (Холивуд), Беларус, Северна Македония, България, Москва (Русия) и Монако - Монте Карло.

Елизабет е член на Клуб 2015, Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018 и Клуб 2019 на фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2019 г.