Начало/Новини/Мартин Матов първи в София на Европейко Кенгуру

Мартин Матов първи в София на Европейко Кенгуру

На 16 май се проведе официалното награждаване на учениците, заели призови места в областния етап на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“. Кръгът се проведе на 23 март и в него взеха участие рекорден брой състезатели от цялата страна.
За град София единственото първо място по брой точки при І клас спечели Мартин Матов от ЧОУ „Света София“. Така той се класира за националния кръг на състезанието през юни, до който достигат само най-добрите математици. За 2019 г. това са общо 31 първокласници от цялата страна, сред над 5000 участвали в областния кръг. Най-много бяха първокласниците от град София, което прави постижението на Мартин още по-значимо.
„Eвpoпeйcĸo кeнгypy“ e cъcтeзaниe c интepecни лoгичecĸи зaдaчи, ĸoитo изиcĸвaт нестандартна математическа лoгиĸa и талант, поради краткото вpeмe зa peшaвaнeтo им.

Мартин е ученик на г-жа Събка Бенчева и г-н Ивайло Кортезов. Като първокласник, за първи път е член на Клуб на Фондация „Димитър Бербатов“ – Клуб 2018. Освен от математика се интересува и от шах, тенис на маса и футбол.