Начало/Новини/Мария Касия Петрова взе сребърен медал

Мария Касия Петрова взе сребърен медал

От 27 юли до 1 август дистанционно се проведе едно от най-големите академични събития за ученици до 16 г. - международното математическо състезание IMC с виртуален домакин Индонезия. Над 600 ученици от 30 държави на 5 континента се състезаваха в решаването на интересни и предизвикателни математически задачи.
Всеки от тях взима участие в две категории: индивидуално и отборно. Традиционно от България се включват отбори от Бургас, Варна и София.
Мария Касия взе участие в това престижно състезание след предварителен подбор и контрола за определяне състава на отбора на ПЧМГ във възрастова група Keystage II. Подготовката на младите състезатели проведоха г-жа Петя Тодорова и г-жа Галя Пенчева - учители по математика в ПЧМГ, гр. София. В индивидуалното състезание Мария Касия получи сребърен медал. Нейният отбор е първи подгласник (First Runner Up) в групата, както и първи подгласник (First Runner Up) в отборното състезание. Участниците се включиха и в забавна състезателна игра, наречена Tic Tac Toe 4х4х4.
Мария Касия е член и на Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018, Клуб 2019 г. и Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2018 г. и 2020 г., финалист за Голямата награда за 2017 г.