Начало/Новини/Марина Кацарска с ново постижение в плъстенето

Марина Кацарска с ново постижение в плъстенето

На 29 октомври бяха оповестени резултатите от XX Национален конкурс "Златна есен - плодовете на есента", който ежегодно се провежда в Севлиево. Марина завоюва еднолично първото място в раздел "Приложно изкуство". Журито и го присъди за майсторското изпълнение, пъстротата и колорита на нейната творба, изработена чрез техниката сухо плъстене на вълна. Марина овладява и усъвършенства метода иглонабиване от видео практики в Интернет. Работата с естествени материали, и по-специално с жива вълна, и носи хармония и огромно удоволствие. До този момент всяка плъстена творба, с която Марина е взела участие в национален или международен конкурс, е била удостоена със златно отличие.
В юбилейното издание на утвърдения конкурс "Златна есен -плодовете на есента" се конкурираха 1298 млади творци от 100 школи, училища и читалища, от 25 области от цялата страна. Творческата надпревара ежегодно е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на учениците.

Марина е ученичка в VII клас на НУИ "Панайот Пипков" - гр. Плевен. Тя е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов". Носител на Голямата награда за 2020 г.