Начало/Новини/Марина Кацарска с най-високото отличие на международен конкурс в Индия

Марина Кацарска с най-високото отличие на международен конкурс в Индия

Марина бе отличена със Star Artist Award на Международния конкурс за детска рисунка Sparkling Imagination-2022, от веригата конкурси Picasso Art Contest - Индия. Лауреатите на най-високото отличие бяха оповестени официално на 10 октомври, а до края на месеца предстои обявяването на удостоените с първа, втора и трета награда. Марина силно впечатли международното жури с колоритната си живописна творба "Есен край езерото", изпълнена в акварелна техника.
Надпреварата между повече от 1650 деца от 46 страни от цял свят, се проведе в периода 6 август - 11 септември. Творбите на малките художници бяха оценявани от международно жури по метода ICE-PAPA (иновации, творчество, ангажираност, съвършенство, възраст на художника, представяне и артистична способност). 11-годишната Марина оглави възрастовата група на 11-14-годишните, където беше най-малката. Художничката от Плевен се класира в челната тройка на този конкурс за четвърта поредна година.
Марина Кацарска е ученичка в VI клас на НУИ "Панайот Пипков" - гр. Плевен. Тя е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда на Фондацията за 2020 г.