Начало/Новини/Марина Кацарска отново е начело на класациите

Марина Кацарска отново е начело на класациите

На 10 май официално бяха оповестени резултатите от V Национален конкурс за детска рисунка "Вяра и упование" - Русе. Марина бе удостоена с най-високото отличие - Специалната награда на организаторите. Наградата се присъжда за първа година и е над първите места във всички възрастови групи. Марина я заслужи с колоритната си творба "Лавандулови полета", изработена от вълна чрез техниката иглонабиване.
Същия ден официално бяха оповестени и резултатите в раздел "Изобразително изкуство" на VIII Международен фестивал "Българска душа на Святата земя", провел се в град Бат Ям (Израел). В конкуренция с участници от 15 държави на 4 континента, Марина завоюва първото място. В раздел "Фотография" на същия фестивал тя взе Гран при.
В началото на седмицата Марина получи и златно отличие от международния конкурс International Kalaratnam Award - Индия. Тя впечатли международното жури със своя творба от вълна, представяща красотата на българската природа. Отличието и е изключително ценно освен поради мащаба на международния форум, така и поради факта, че там няма възрастови ограничения и всички участници под 18 години се състезават в обща категория.
Марина е ученичка в VI клас на НУИ "Панайот Пипков" - Плевен. Тя е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2020 г.