Начало/Новини/Марина Кацарска не отстъпва първото място

Марина Кацарска не отстъпва първото място

На 9 декември официално бяха обявени резултатите на участниците в Националния конкурс за народно приложно изкуство "От Коледа до Васильовден" - София. За трета поредна година 12-годишната Марина е удостоена с най-високото отличие. Тя оглави възрастовата група V-VII клас в направление „Етнография“ - раздел „Апотропейни предмети“ и подраздел „Коледарски торбички“. Шестокласничката в НУИ "Панайот Пипков" - Плевен, отново силно впечатли журито с приложно произведение, изработено само от естествени материали. Творбата и пленява с цветова хармония и изключителна самобитност на идеята и изработката.
Творческата надпревара е традиционна за Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата. Провежда се всяка година и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи и да стимулира интереса на учениците към богатото наследство на народното приложно изкуство. На ученици от I до XII клас се предоставя възможност да изявят своите таланти в три направления: „Литературно творчество“, „Етнография“ и "Изобразително изкуство".
Марина е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2020 година.