Начало/Новини/Марина Кацарска не отстъпва първите места

Марина Кацарска не отстъпва първите места

На 18 май бе обявено класирането на отличените в раздел "Детски експериментални и късометражни филми, фотография" на VII Международен фестивал "Българска душа на Святата земя". Творческата надпревара се провежда ежегодно в град Бат Ям (Израел). Тази година тя протече в онлайн формат от 2 февруари до 17 май.
Марина се представи с пет свои фотографии на тема "България в моите очи". Чрез тях тя показва различните ъгли, от които вижда родината си. Три от снимките отразяват красотата на нашата природа, една засяга темата с обезлюдяването на българските села, а друга - историческото ни наследство в лицето на Параклиса мавзолей "Св. Георги Победоносец" - Плевен. Сборната оценка от представянето на Марина и отреди първото място в катеорията.
Марина взе участие и в раздел "Изобразително изкуство" на фестивала и с огромно нетърпение очаква класирането. Организатори на престижния фестивал са Артсалон „Сели - култура на народите“ - Бат Ям, кметството на гр. Бат Ям и Държавната агенция за българите в чужбина.
Два дни по-рано бяха обявени резултатите на участниците и в IV Национален конкурс за детска рисунка "Вяра и упование" - Русе. Марина и там завоюва първото място с живописната си творба "Да пазим дивата природа!" Рисунката е създадена като асоциативен училищен проект, под звуците на клавирната миниатюра "Пиеро" из цикъла "Пет импресии" на големия български композитор и диригент акад. Марин Големинов.
Марина е ученичка в V клас на НУИ "Панайот Пипков" - гр. Плевен. Тя е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2020 г.