Начало/Новини/Марина и Никола Кацарски с награди от МК „Junior Picasso“

Марина и Никола Кацарски с награди от МК „Junior Picasso“

На 2 септември бяха обявени резултатите на участниците в издание 2021 на световния форум за детско творчество "Junior Picasso" - Индия.
Марина впечатли журито с колоритната си творба „Хамелеонът - мой приятел“, изпълнена с акварелна техника. Тя бе оценена с максималния брой от 10 точки и на 10-годишната художничка бе присъдена титлата "Seven Star Artist".
Братчето на Марина - Никола, и неговата живописна акварелна рисунка „Пчела“ бяха оценени със 7.9 точки, което му отреди трето място с приза "3 Star Artist".
Близнаците от Плевен завоюваха престижните отличия в оспорвана конкуренция с над 1 000 деца от 31 страни. Произведенията на малките творци бяха преглеждани от компетентно международно жури от художници по метода ICE-PAPA. Този метод дава комплексна оценка на база на критериите: иновации, творчество, ангажираност, съвършенство, възраст на художника, представяне и артистична способност. Конкурсът е изключително престижен, той се провежда ежегодно от 2015 г. насам като част от веригата конкурси "Picasso Art Contest".
Марина Кацарска е член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2020 г.
Никола Кацарски е член на Клуб 2018 и Клуб 2020 на фондацията.