Начало/Новини/Малката Стела Христова пожъна успех

Малката Стела Христова пожъна успех

Стела беше най-малкият участник в националния балетен конкурс за Купа "Българска роза", който се проведе в Казанлък на 20 и 21 май. Там тя се класира на първо място с "Руски танц" в направление "Характерни танци" и на трето място в направление "Класически балет" с вариация на принцеса Флорина от балета "Спящата красавица". В състава на журито с председател Светлин Ивелинов – директор, хореограф и главен балетмайстор на Националния музикален театър „Стефан Македонски” - гр. София, бяха Антоанета Алексиева – примабалерина на НМТ „Стефан Македонски” и преподавател в НУТИ – гр. София, и Станко Танев – премиер солист на Държавната опера в гр. Стара Загора.
Утвърденият ежегоден форум е единственият танцов конкурс в Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката. За шеста година той е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Стела е първокласничка в СУЕО "Ал. С. Пушкин" - гр. Варна. Своите постижения малката балерина дължи на заниманията си в балетната школа "Флорин" с ръководител Цветалина Нахабедян.

Стела Христова е горд член на Клуб 2022 на "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".