Начало/Новини/Максимален резултат за Александър Маслянков от GJMAT

Максимален резултат за Александър Маслянков от GJMAT

На 13 март бяха обявени официалните резултати на българските участници от престижното състезание по математика GJMAT. Състезанието за ученици от I до VIII клас е организирано от Global Olympiads Academy - Индия. Третокласникът от Велико Търново се яви присъствено и заяви своите знания с постигнат максимален резултат. Състезанието за третокласниците съдържаше 25 различни от стандартните състезателни за България задачи, като всички бяха с избираем отговор и време за работа 60 минути.
GJMAT e международна математическа оценка на способностите на участниците и състезание, определено от самите организатори като “лов на таланти”. Целта на Global Olympiads Academy и състезанията, които предлагат, е да се "разпали" интересът на децата към математиката и любовта им към решаването на нестандартни задачи, както и да се подобряват уменията им за логическо и аналитично мислене. За децата от България GJMAT се проведе хибридно - и присъствено, и онлайн.
През месец май предстои провеждане на състезанието Global Junior Math Online Competition (GJMOC), което също е организирано от Global Olympiads Academy.
Александър Маслянков за втора поредна година е член на клуб “Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.