Начало/Новини/Магдалена Златева – 7 танца и 7 първи места

Магдалена Златева – 7 танца и 7 първи места

От 1 до 3 декември в София и Велико Търново се проведоха "Dancing Inn" - първо издание на нов международен танцов формат, и Балканската танцова спартакиада - 11-о издание, организирано от БФСТД.
Маги участва първите два дни в конкурса в София, където се яви с 3 съвременни хореографии на Бетина Димитрова и една класическа вариация - на Колумбина от балета "Арлекинада", подготвена и репетирана с балетния педагог Ирма Каспарян.
В стиловете лирикъл и контемпорари варненската балеринка се конкурира с деца от най-добрите школи в България и завоюва първите места с танците "А Bit of Magic" и "Roots".
После Маги откри неделния състезателен ден във Велико Търново с характерен танц - "Калинка", с хореограф Цветалина Нахабедян. И продължи с класически балет с вариацията от "Арлекинада" и вариация от "Пахита". И с трите танца Маги спечели първи места. Любопитно е, че организаторите ѝ дадоха две първи награди - за двете вариации, които се оказаха оценени с еднакъв брой точки. А по регламент награда получава танцът с повече точки. Жестът развълнува Магдалена, защото и двата танца са с висока трудност! С г-жа Каспарян работят интензивно, но само от 3 месеца. А класическият балет е най-сложният и най-строго журираният стил.
До края на 2023 година остава още един конкурс, а в началото на следващата ѝ предстои явяването на голям европейски форум, на който мерят сили най-добрите от целия свят.
Магдалена учи в НУИ "Добри Христов" - гр. Варна, със специалност "Класически танц". Тя е член на Клуб 2021 и Клуб 2022 на Фондация "Димитър Бербатов". Финалист за Голямата награда за 2022 г.